El cinquè cicle Calidoscòpia aborda la resiliència com a poder

El filòsof Víctor Pérez porta a la biblioteca cinc persones que qualifica de “super-resilients” els divendres entre el 7 d’octubre i el 4 de novembre amb Nadia Ghulam com a cap de cartell.

La primera conferència que mostrarà la capacitat de superar l’adversitat arribarà el 7 d’octubre i porta per títol “La lliçó de les llàgrimes”. Donarà a conèixer la trajectòria vital d’Abdel Gahni Ahram, que va quedar sord amb dos anys per una meningitis i va viure en la indigència a Catalunya amb 8 anys. En una conversa amb l’educadora i treballadora social Neus Sampons explicarà les vivències fins arribar a l’actualitat.

L’escriptora, educadora social i activista afganesa Nadia Ghulam explicarà la seva infància i adolescència a l’Afganistan en una ponència titulada “El pa de la guerra”. Serà el 14 d’octubre.

Mariona Rendé, viticultora i sommelier del celler Rendé Masdéu, explicarà com la riuada de l’octubre del 2019 es va endur el seu negoci, que ha pogut fer renéixer gràcies a la solidaritat de la gent. La cita és el 21 d’octubre. La setmana següent arriba el cas de Josep Giribet i Torrelles, titulat “Colors invisibles”. Malgrat ser daltònic, és llicenciat en Belles Arts i es dedica a la infografia, a la docència a la Universitat Pompeu Fabra i a la creativitat pluridisciplinar.

En l’última sessió, el 4 de novembre, el solsoní Joan Ramon Colillas conversarà amb la periodista Noemí Vilaseca per explicar com, després d’una llarga temporada d’excessos com a addicte, ara fa de terapeuta ajudant persones en el procés de rehabilitació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *