El capítol zero del documental dels 50 anys del Carnaval posa el colofó a una edició singular de la festa

Ahir pels volts de la mitjanit es va estrenar “Un conte d’hivern”, en el qual els fundadors del Carnaval i de l’Orquestra Patinfanjàs i la família d’un dels seus principals impulsors, el Joan de la Rossa, narren com es va recuperar la festa l’any 1971 encara en plena dictadura. És obra d’Elsabeth Produccions amb la col·laboració de diverses persones i entitats per encàrrec de l’Associació de Festes. El capítol 0 porta per títol “La promesa” i fa referència a la promesa que li va fer Joan Subirà a la seva dona quan es van casar. Ho expliquen la seva esposa, Carme Cambray, i el seu fill, Jaume Subirà:

 Paral·lelament al Carnaval va néixer la Patinfanjàs. Gràcies al testimoni sonor de l’entrevista realitzada al programa Si Vols d’aquesta casa, la veu de Joan de la Rossa s’ha pogut incloure en aquest documental. Subirà narrava així els orígens de l’orquestra:

  Podeu veure el capítol 0 del documental al canal de Youtube del Carnaval.

La publicació d’aquest vídeo ha posat el punt i final a una edició diferent, de la qual l’Associació de Festes fa un primer balanç positiu. Gerard Argerich, president de la Junta:

  En aquesta edició també s’ha engegat el projecte educatiu i de desenvolupament local dels Espedrers: la creació de dues noves figures del Carnaval. L’audiovisual que va deixar fascinats els més petits emmarcat en “L’aventura del Carnaval infantil” i titulat “Les Llunes de l’Espedrera” mostra el naixement de dos ous a partir dels quals sorgiran les noves figures. Es preveu que es presentin en la propera edició del Carnaval.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *