El Bisbat de Solsona nomena Carles Freixes nou director del Museu Diocesà i Comarcal

És arquitecte tècnic especialitzat en el camp de la restauració patrimonial i postgrau en direcció estratègica de museus i centres patrimonials. El Museu no li ve de nou en tant que n’és membre del Patronat i hi manté una relació estreta des del 2014. Forma part de la Comissió de Patrimoni del Bisbat i ha treballat intensament en la conservació i salvaguarda del fons d’art de la diòcesi. Carles Freixes relleva mossèn Lluís Prat, que ha estat al capdavant del Museu els últims sis anys, obrint camí cap a un nou museu empenyent el nou pla estratègic i posant fil a l’agulla cap al futur de l’equipament. Freixes entoma el càrrec amb molta il·lusió i entusiasme, malgrat el context de crisi per la pandèmia:

Per tal de seguir en la línia de projecció exterior del museu, amb l’objectiu que la ciutadania se’l senti com la seva casa de la cultura i en gaudeixi, es seguiran impulsant exposicions temporals, entre altres iniciatives.

Lídia Fàbregas, directora tècnica

El nomenament de Carles Freixes com a director del Museu a proposta del Bisbat arriba poc temps després de la resolució del concurs de la Generalitat per ocupar la plaça de direcció tècnica, que ha guanyat Lídia Fàbregas. Freixes en destaca la seva vàlua i es mostra convençut que seguirà treballant incansablement per la institució. Arqueòloga i postgrau en direcció estratègica de museus i centres patrimonials, forma part de diversos equips de recerca arqueològica vinculats al territori. La seva relació professional amb el museu ha estat intermitent des de l’any 98 i de forma fixa els últims 5 anys, desenvolupant tasques de comunicació i difusió i coordinant el pla estratègic. La direcció tècnica del Museu estava vacant des de la jubilació de Jaume Bernades.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *