Alguns municipis del Solsonès s’han vist obligats a prendre altres mesures durant el cap de setmana

A Lladurs, els veïns s’han organitzat per prestar atenció a persones grans o amb problemes de mobilitat. La iniciativa ha sorgit dels mateixos veïns i veïnes del poble que s’han posat a disposició de qualsevol persona del municipi, que es trobi en franja de risc, per fer la compra a la farmàcia i subministrar-los aliments o altres productes que puguin necessitar.

A Sant Llorenç en canvi s’han vist obligats a convidar, a les persones de segones residències i turistes, a tornar a casa seva davant l’arribada de visitants i famílies provinents d’altres punts del territori.

D’altra banda, l’Ajuntament també ha optat per emetre un comunicat on demana que els comerços i la farmàcia del poble donin prioritat als veïns davant l’escassetat de productes; i que els allotjaments turístics anul·lin totes les reserves almenys fins al proper dia 27.

A Guixers l’Ajuntament avui ha començat una ronda de trucades a les persones més vulnerables del municipi per conèixer-ne les necessitats i inquietuds i posar-les a la seva disposició per portar-los la compra a casa gratuïtament o ajudar-los en els tràmits que siguin necessaris per evitar l’exposició d’aquest col·lectiu a un risc innecessari. Les oficines municipals queden tancades al públic almenys durant dues setmanes i també es prohibeix l’accés a l’àrea recreativa del Codó, el local cultural, l’espai per a joves, les zones de bany i les parròquies i tampoc es poden realitzar les rutes de BTT i els GR. A Pinell es tanca l’àrea recreativa de la Font de Sant Climenç i se suspenen tots els actes en equipaments municipals fins a nou avís, inclosos els assajos de les Caramelles. A Navès també han anul·lat els assajos de les Caramelles i s’han tancat l’escola, les oficines municipals i la sala d’esplai, quedant anul·lada qualsevol comunicació de cessió d’aquest equipament. En aquest cas, la informació sobre les mesures preventives pel Covid-19 es difon a través d’un grup de WhatsApp amb prop de 250 veïns, propietaris i persones relacionades amb el municipi que gestiona el consistori.

010 i 012, nous telèfons d’informació del coronavirus

A nivell general, des d’aquest matí s’han reforçat els telèfons 010 i 012 per poder atendre les consultes de la ciutadania sobre el coronavirus i preservar així el funcionament del 061 com a telèfon únic d’atenció sanitària. Recordeu que el 112 està reservat únicament per a emergències.

Atenció telefònica i telemàtica a l’Oficina Comarcal del DARP

Encara en l’àmbit de la Generalitat, l’Oficina Comarcal del Departament d’Agricultura al Solsonès, traslladada recentment a Can Mascaró, també ha tancat portes preventivament. Amb tot, es manté l’atenció telefònica al número habitual, 973 48 04 89. Des de l’Oficina Comarcal han habilitat els mitjans perquè els serveis veterinaris puguin validar tot el que es demani de forma telemàtica com és la GTR, Gestió Telemàtica Ramadera, o per l’aplicació SIR de gestió de les explotacions. En cas de tràmits urgents, cal acudir als serveis territorials d’Agricultura de la Catalunya Central a Vic, que funcionen amb serveis mínims.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *