Al Solsonès les dades de l’atur milloren lleugerament durant l’abril

Han estat 25 les persones que han trobat feina a la comarca, 17 a Solsona. Si ens fixem poble per poble, l’atur només ha augmentat a dos pobles, Odèn i Riner, amb només una persona que ha perdut la feina. A la resta, o s’ha mantingut o han notat una davallada. És el cas de Sant Llorenç de Morunys, amb 4 nous ocupats; Guixers, amb dos; i Llobera, la Molsosa, Navès i Pinell del Solsonès, amb un. Amb aquestes dades el conjunt de la comarca suma 428 aturats: un 83% a Solsona.

I Catalunya ha tancat el mes d’abril amb un descens de 9.500 persones a l’atur coincidint amb la Setmana Santa que ha ajudat a generar llocs de treball.

De totes maneres, segons el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, aquesta millora no només s’ha d’atribuir a aquest fet:

De fet, ja és normal que després del sotrac dels primers mesos d’hivern, el món del treball repunti a la primavera. És un comportament habitual a l’abril, en què l’atur sol caure. I és així des del 1996 a excepció del 2008, 2009 i 2020, que van estar marcats per dues crisis diferents. En aquest sentit, Roger Torrent destacava la solidesa del mercat de treball en aquest mes:

Si ens fixem per sectors, el que lidera la disminució d’atur ha estat el de la indústria, amb la incorporació de fins a 2.700 persones al món laboral.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *