Al Solsonès les dades de l’atur han millorat tímidament el primer mes de l’any, durant el qual només dues persones han trobat feina 

De totes maneres, si ens fixem poble per poble, veiem que a Solsona és on més han millorat amb 6 nous ocupats; però també a Clariana de Cardener, Llobera, Pinós i Riner amb una persona a cada poble. 

Olius, amb 4 persones noves a les llistes d’atur, és el poble on més han empitjorat les dades; però també a Navès, la Coma i la Pedra i La Molsosa. A la resta, les dades no s’han mogut. Ara mateix, a la comarca hi ha 488 desocupats, i d’aquests, un 82% són a Solsona.

I al conjunt de Catalunya, l’any 2024 ha arrencat amb més de 3.500 aturats més. Unes dades que el departament de Treball considera previsibles i que, malgrat l’augment de persones sense feina, no són dolentes. De fet, són les millors en un mes de gener des de l’any 2008. 

De fet, que el gener experimenti un augment de l’atur és habitual, després de la campanya de Nadal. És per això que l’augment de l’atur a Catalunya s’ha concentrat en el sector dels serveis. El secretari de Treball, Enric Vinaixa, es mostrava positiu malgrat les dades. 

També va remarcar que hi ha 100.000 afiliats més que l’any passat i que la xifra d’aturats total és de gairebé 350.000 persones, amb un volum important de joves de menys de 25 anys. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *