A partir d’avui, l’ús de la mascareta és obligatori a l’aire lliure i en interiors oberts al públic independentment de si es pot mantenir o no la distància física

Ho va anunciar ahir la portaveu del Govern, Meritxell Budó, en una roda de premsa posterior a la reunió del Procicat. La mesura afecta als majors de 6 anys i manté excepcions com l’ús en casals d’estiu o per fer esport. Ho explica la consellera de Salut, Alba Vergés.

Vergés destaca que cal un canvi en els hàbits de les persones i considera que s’ha  d’interioritzar l’ús de la mascareta al sortir de casa. L’incompliment de la mesura se sancionarà amb una multa de 100 euros.

Aquestes sancions es regularan a través de la Llei de Salut Pública tot i que des de la conselleria de Salut asseguren que la voluntat és que la ciutadania sigui conscient de la importància de l’ús de la mascareta.

Sobre aquesta qüestió n’ha parlat aquest matí a La Central l’epidemiòleg de l’Hospital Universitari de Vic, Pere Roura:

 Tot i admetre que sense haver-hi vacuna i poca població immunitzada hi haurà rebrots, considera que no es tornarà a donar la situació del març en tant que el sistema assistencial està més preparat. L’epidemiòleg destaca que no és concloent que el clima pugui atenuar la presència de la Covid-19, malgrat que sí que està demostrat que a l’hivern el sistema immunitari es debilita. Pere Roura subratlla que amb les mesures per evitar el contagi del coronavirus, com és el cas de l’ús de la mascareta, baixarà la incidència d’altres malalties víriques amb el mateix sistema de transmissió com és el cas de les gastrointestinals.

Podeu escoltar l’entrevista completa de l’epidemiòleg Pere Roura a La Central aquí:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *