6.448 electors solsonins són cridats diumenge a les urnes en uns comicis més oberts que mai

La sala polivalent acollirà el col·legi electoral d’unes municipals amb 7 candidatures per Solsona. Judit Gisbert aspira a revalidar l’alcaldia d’Esquerra amb una candidatura parcialment renovada i, per primer cop, amb ella com a número 1. També s’estrena com a cap de llista Mohamed El Mamoun, del PSC, regidor des de mig mandat. L’espai postconvergent està dividit entre Marc Barbens, que es presenta de nou però com a independent, i Elis Colell sota les sigles de Junts. A la CUP repeteix Pilar Viladrich al capdavant però amb un equip renovat. La llista de Vox la torna a encapçalar Jordi Peña. Finalment, reapareix en escena el PP, de nou amb Ramon Ribalta, que ja va ser candidat el 2011.

Comarca

Al Solsonès ja hi ha quatre alcaldes directes en tant que són llista única: continuaran Josep Maria Casafont a Navès i Xavier Vilalta a Pinós sota les files de Junts-Impulsem amb la marca Compromís Municipal. També seguirà Francesc Riu de Piteus per Sant Llorenç, amb la marca blanca d’Esquerra Acord Municipal. Entre les cares noves hi haurà Gerard Bajona a La Coma com a Independent. Matemàticament, hi ha sis alcaldes més determinats: a les files de l’espai postconvergent, seguiran Claustre Sunyer a Castellar de la Ribera, Jordi Selga a Guixers, Daniel Rovira a Lladurs i el més veterà, Marià Torra a La Molsosa. A Esquerra-Acord Municipal, Benjamí Puig seguirà al capdavant de l’Ajuntament de Pinell. On segur que hi haurà canvi és a Clariana, amb Jaume Fons a Esquerra i Íngrid Melero a Compromís. A la resta de municipis, tot queda obert. Odèn, Olius i Torà tenen tres llistes cadascun.

Si mirem el conjunt del Solsonès en perspectiva, caldrà tenir en compte el factor de Torà i Biosca. Tal com us explicàvem aquesta mateixa setmana, després del ple de constitució els dos ajuntaments hauran de ratificar per majoria absoluta el canvi de comarca. Per tant, el còmput del Consell Comarcal serà provisional, ja que fins a mitjan-finals de juny no se sabrà si Torà i Biosca sumaran pel Solsonès o per la Segarra.

Si entra, Torà esdevindria el segon municipi més gran de la comarca, passant per davant d’Olius i Sant Llorenç. Sigui com sigui, hi haurà canvi a la presidència del Consell, ja que Sara Alarcón es retira.

Partit a partit, l’agrupació de Junts i Impulsem amb el paraigües de Compromís Municipal presenta 13 llistes. Just per darrera queda Esquerra, amb 12 llistes. El PSC en suma 9. Al marge de Solsona, és present en tots els altres municipis amb llistes obertes incloent-hi Biosca. Els independents del Solsonès s’agrupen sota la marca Ara Pacte Local. Són Marc Barbens a Solsona, Antoni Márquez a Olius, Gerard Bajona a La Coma, Xavier Vilaseca a Odèn i Mercè Valls a Torà.

La CUP ha fet llista a Solsona i a Llobera, amb un històric, Marc Barrera. També suma dues candidatures el PP, amb Solsona i Biosca, i Vox tan sols amb una a la capital.

Final de campanya

Avui es posa punt i final a la campanya electoral. La CUP ho farà a partir de les 9 del vespre a la plaça de Sant Pere amb un sopar amb productes locals i concert amb Gatzara. Esquerra serà a la plaça de Sant Isidre a partir de 2/4 de 9 amb el mateix format: sopar i concert amb el duet solsoní Elna & Lleïr.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *