Una ramaderia de Prades de la Molsosa impulsa la creació de la marca col·lectiva “Conills de pagès”

Arnau Vilaseca, de Cal Palà, juntament amb dues ramaderies més de les comarques lleidatanes i l’escorxador Bercusa de Vallfogona de Balaguer, aposten per fer arribar a la taula un producte diferenciat i de qualitat. Les tres explotacions comparteixen el fet que, a part de les granges de conills, tenen terres, de manera que es genera una economia circular: el fems dels conills va a parar a les seves terres alhora que aquestes proporcionen part del menjar dels animals. Arnau Vilaseca destaca que posen el benestar al centre:

De moment, l’escorxador servirà a les seves botigues però la intenció és anar obrint mercat a través de petits comerços, unitats de consum i directament a particulars. Amb tot, Vilaseca destaca que cal coordinar la producció entre les tres granges i que, en tant que el ritme de producció és extensiu, potser hi haurà alguna setmana de l’any en la qual no hi haurà producte.

Arnau Vilaseca reconeix que actualment el conill es veu més com una mascota que no pas com un menjar de diumenges com era anteriorment. Precisament, amb aquesta marca de “Conills de pagès” volen valoritzar aquesta carn blanca molt saludable, posant el benestar de l’animal i la qualitat al centre i destacant que està produït de forma integrada a les petites explotacions i contribueix a la seva supervivència. Posa com a exemple l’impuls que s’ha donat a la carn de poltre al Ripollès per posar en valor aquest producte de proximitat.  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *