Una banda sonora amb Roger Mas i Xavier Guitó i una actuació de teles acrobàtiques donen la benvinguda al Campa com a Rei Carnestoltes

Una de les ànimes de la recuperació de la festa l’any 1971, Jaume Porredon, va rebre ahir la clau de la ciutat per regnar durant la propera setmana. Amb un vestit de pana daurat i acompanyat de l’ÀNEC, l’Associació Nacional d’excarnestoltes, ahir al vespre va donar el tret de sortida a la cinquantena edició del Carnaval. En una avinguda del Pont plena a vessar, El Campa va ser rebut per un espectacle de teles acrobàtiques amb Xavier Guitó al piano i la veu de Roger Mas. El ball mut, el sopar gras, i la Drakaxanga van donar pas a la primera nit de concerts, amb Joan Garriga i el Mariatxi Galàctic com a cap de cartell, que va reunir més de 1.300 persones a la sala polivalent. L’elecció de la seva figura és una de les picades d’ullet que tindrà el 50è Carnaval solsoní juntament amb la lectura del sermó i la recuperació de músiques antigues de la festa, entre d’altres. També s’han encunyat 150 monedes d’or i s’han venut més d’un miler d’àlbums de cromos amb imatges de l’últim quart de segle. Les Simfonies Boges i la inauguració d’exposicions centrades en el cinquantè aniversari, ja en els actes previs del cap de setmana passat, són només algunes mostres d’un Carnaval molt especial. Ho destaca el president de l’Associació de Festes, Joan Solé:

Pel que fa als elements folklòrics, els gegants bojos estrenen vestits renovats mentre que l’Espedrera s’incorpora a la imatgeria i als ballets. Les nits de concerts continuen avui i demà amb entrades exhaurides tant aquesta nit amb La Quinta, Nativa i DJ Erika com per demà dissabte, amb Miki Núñez, Strombers i Bossonaya. Dimarts també hi haurà l’esperat retorn de l’Orquestra Solsona 70. Tot plegat amb demà com a nucli central amb l’arribada i la penjada del ruc com a principals protagonistes. En els propers dies des d’aquest espai us anirem oferint tots els detalls del cinquantè Carnaval solsoní.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *