Un segon cribratge revela 12 positius més a la residencia d’avis de Solsona

Els usuaris positius de coronavirus a la residència de gent gran de Solsona són 40 en aquests moments. La Fundació Privada Hospital Pere Màrtir Colomés lamenta, d’altra banda, la defunció per COVID-19, aquesta matinada, d’una persona en situació de gran fragilitat prèvia.

Ahir, divendres, en coordinació amb el Centre Sanitari del Solsonès, es va dur a terme un nou cribratge a tots els usuaris que dimecres havien donat negatiu i es van detectar 12 nous positius.

A hores d’ara, doncs, la situació epidemiològica a la residencia és de 40 positius, set dels quals simptomàtics, però estables. Això suposa un 44 % dels residents.

S’ha procedit a l’aïllament  dels nous positius  i, d’acord amb el pla de contingència, s’ha ampliat la zona d’aïllament de persones positives a COVID-19. S’ha contactat amb els familiars per informar-los i s’ha treballat per a que tots els residents poguessin parlar i veure’s amb els seus familiars per telèfon o videoconferència.

També hem de lamentar la defunció d’un resident per causes completament alienes a l’actual pandèmia i al brot que patim a la residència.

Avançant-nos proactivament

En col·laboració amb el Centre sanitari, s’ha iniciat una atenció mèdica diària que permeti el seguiment presencial de tots els afectats i s’ha avançat el cribratge setmanal als treballadors del centre que es realitzarà entre avui i demà.

Hem creat un comitè de seguiment amb les institucions locals i hem tingut una primera reunió amb part dels seus membres aquest matí.

El Patronat ha avalat totes les mesures empreses per l’equip directiu i no estalviarà els recursos que calgui per aconseguir contenir el brot i per evitar l’agreujament dels residents contagiats. Alhora s’encomana a la patrona de Solsona, gran intercessora en situacions de pandèmia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *