Detectats 29 usuaris positius de Covid-19 a la residència d’avis de Solsona, la majoria asimptomàtics

Ahir al vespre, es van rebre els resultats de les proves PCR realitzades a totes les persones usuàries arran dels cinc casos detectats, aquesta setmana, entre els treballadors. S’han diagnosticat 29 positius entre els residents, d’entre els quals 4 presenten símptomes.
Totes les persones afectades es troben bé. Es fa un seguiment permanent de totes elles. També tots els professionals afectats i confinats als seus domicilis són asimptomàtics llevat d’un.
L’equip humà de la residència està operatiu i, ahir mateix, va informar les famílies, va aplicar el pla de sectorització de la residència en coordinació amb els tècnics de Salut i Afers Socials de la Generalitat i està completant la reubicació de les persones usuàries, aïllant les positives.


Suspensió de visites
A partir d’avui, se suprimeixen les visites de familiars i, per aquest motiu, s’intensifiquen les trucades i videoconferències amb totes les persones usuàries.
Des que es coneixen els resultats de les proves, la residència està prenent totes les mesures per contenir el brot de coronavirus de forma coordinada amb els departaments de Salut i Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i amb la col·laboració del Centre Sanitari del Solsonès, de l’Ajuntament de Solsona i del Consell Comarcal del Solsonès.

Suport institucional

L’Ajuntament de Solsona i el Centre Sanitari manifesten la plena confiança en el procediment amb què treballa l’equip humà de l’Hospital Pere Màrtir Colomés des d’ahir per aplicar el pla de sectorització de les instal·lacions per separar els usuaris en funció de la seva afectació i aïllar-ne els positius de coronavirus. Tant el consistori solsoní com el Centre Sanitari del Solsonès s’han posat a disposició de la Fundació per col·laborar en la gestió d’aquest brot.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.