Un estudi determina que el Solsonès i Cardona poden millorar per atraure talent tant amb el salari monetari com l’emocional

És una anàlisi encarregada per l’Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona per identificar els motius pels quals es produeix un buit de professionals de determinats perfils i de diferents sectors, que afecta la competitivitat d’algunes empreses.

Segons aquest informe, és molt possible que la millora en les condicions laborals, en general, repercuteixi positivament en l’atracció de professionals que fan falta i són difícils de captar i en l’increment de persones que es vulguin dedicar a aquestes ocupacions, principalment joves. Els perfils més demandats són, d’una banda, professionals de la indústria com mecànics de manteniment, electricistes, soldadors, matricers i torners. També fan falta treballadors altament qualificats com enginyers de diverses especialitats; professionals de l’àmbit administratiu vinculat a l’hostaleria i la restauració; oficials i peons de construcció i tècnics en atenció a persones dependents.

Ha dut a terme l’anàlisi la consultora manresana The Talent Room amb el finançament del Servei Públic d’Ocupació. S’ha analitzat una mostra de 35 empreses, 20 del Solsonès i Cardona i 15 de municipis del Bages, considerats l’àrea d’influència.

En general, el salari és més baix a l’àmbit de l’Agència que a la resta del Bages, si bé en la indústria és més competitiu que a l’hostaleria i la construcció. En l’atenció a les persones dependents, els salaris són iguals. Amb tot, la majoria de retribucions superen la mitjana salarial de Catalunya, exceptuant el sector de la construcció.

Pel que fa a les retribucions no monetàries, també és el sector industrial el que aplica més mesures de tipus emocional com la promoció interna, la progressió salarial, la formació tècnica, l’horari flexible o el cotxe i l’ordinador d’empresa. En canvi, a la construcció i a l’hostaleria és on se’n segueixen menys. La formació tècnica i el desenvolupament competencial del personal estan molt més estesos al Bages que al territori SolCar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *