Una enquesta a la població del Solsonès recull l’impacte en les desigualtats de gènere de la Covid-19

Si tens fills en edat escolar i s’han de confinar, qui se’n farà càrrec? Aquesta és una de les preguntes del qüestionari en línia anònim que es pot respondre fins a final de mes. Forma part del procés de diagnosi previ a l’elaboració del Pla Comarcal de polítiques de dones i igualtat d’oportunitats, que establirà les prioritats en aquest àmbit pels propers quatre anys.

Al marge de l’enquesta, la diagnosi consistirà en la recollida de dades sociodemogràfiques i entrevistes a agents d’entitats, administracions i serveis del Solsonès. Des del SIAD, el Servei d’Informació i Atenció a les Dones, es destaca la importància de recollir l’impacte de la pandèmia en la cura i la conciliació, dos aspectes dels quals s’ha parlat poc. Paral·lelament, es faran enquestes presencials i telefòniques des dels Serveis Socials del Solsonès per arribar a la població amb dificultats per accedir al formulari per internet. Es preveu tenir enllestit el pla durant el primer trimestre de l’any que ve.

Tots els ajuntaments del Solsonès estan adherits al Pla Comarcal de Polítiques de Dones. A l’anterior es van dur a terme més de 140 accions en 4 anys i hi van prendre part més de 3.000 persones.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.