Un escape room solidari i una exposició de nines antigues, propostes del Museu de Solsona per aquest Nadal

L’equipament enceta les propostes aquest mateix cap de setmana col·laborant amb la Marató de TV3 dedicada a la salut cardiovascular. Dissabte de 10 del matí a 6 de la tarda i diumenge de 10 a una es podrà prendre part a un scape room que transportarà els participants al 1939, al final de la guerra civil espanyola. Unes setmanes abans, l’amenaça de l’arribada de les tropes franquistes va provocar l’evacuació urgent de moltes de les obres del Museu. Els participants a l’scape room, en equips d’un màxim de quatre persones, hauran d’afrontar aquesta dispersió patrimonial i intentar recuperar els objectes perduts. El joc vincula la ciutat de Solsona i el paper que van jugar els seus habitants en la conservació del patrimoni. A més, les pistes cantades seran corrandes i cançons tradicionals catalanes. La participació a l’activitat costa 5 euros per persona, que es destinaran íntegrament a la Marató de TV3, mentre que el premi són quatre abonaments de Carnaval. Per a més informació i inscripcions podeu trucar al 973 48 21 01 o enviar un correu a museu@museusolsona.cat.

L’altra proposta arribarà el dijous 22 a les 7 de la tarda amb la inauguració de l’exposició “Jugant a ser grans. Nines antigues al Museu”. És una mostra de nines de porcellana del segle 19, la més antiga data del 1862. Van ser fetes pels millors fabricants de l’època a França i Alemanya. Algunes porten ginys mecànics que permeten articular parts del seu cos o fer-los pronunciar alguna paraula. Provenen d’una col·lecció particular que les ha cedit al Museu per a aquesta mostra.

El Museu de Solsona estarà obert de dimecres a dissabte d’11 del matí a 5 de la tarda i els diumenges d’11 a dues, exceptuant els festius nadalencs.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *