Un 72% dels compradors solsonins avalen la compactació horària del comerç en horari d’hivern

Gairebé 3 de cada 4 persones de les 736 que han contestat l’enquesta de l’Agència de Desenvolupament Local i la Unió de Botiguers afirmen que els resultaria fàcil adaptar-se al tancament de les botigues a les 7 de la tarda. Els resultats de les enquestes han superat les expectatives inicials sobre l’acceptació de la proposta, pensada per apropar els hàbits comercials a les rutines europees i avançar cap a una organització del temps més igualitària, saludable i eficient. N’han parlat aquest matí a La Central els botiguers Dolors Corominas i Francesc Ester i la directora de l’Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona, Glòria Domínguez. Entre setmana, la preferència horària dels compradors es reparteix de forma molt similar entre matí i tarda tot i que per a la compra de productes no alimentaris va millor sortir a la tarda. Per contra, el cap de setmana s’opta majoritàriament per les franges matinals.

La prova pilot de compactació horària de tres setmanes a Solsona ha tingut bona rebuda. Tant comerciants com des de l’Agència consideren que s’ha fet en un moment oportú. Glòria Domínguez:

Creuen que cal que el moviment horari sigui transversal ja que el motiu pel qual un 8% dels enquestats ha dit que li seria difícil adaptar-se al tancament comercial a les 7 perquè és just en aquesta hora quan plega de treballar. Francesc Ester creu que cal que les empreses també facin aquesta modificació d’horaris:

Pel que fa als comerços, un 60% dels venedors que han participat a la prova pilot veuen de bons ulls la compactació mentre que en els que no hi han pres part hi ha un 25% que ho valoren molt negativament. Dolors Corominas, de Cal Davesas, un dels establiments que sí que s’han sumat a la prova pilot, valora aquesta experiència molt positivament:

Algunes associacions de comerciants d’arreu de Catalunya ja s’han interessat per la prova pilot que s’ha fet a Solsona. Es preveu començar a implantar definitivament la compactació horària a la ciutat al setembre, després de la Festa Major.

            

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *