Un 40% de les persones contractades per la Fundació Volem Feina durant el 2021 aconsegueixen incorporar-se al mercat laboral

Són 8 treballadors d’un total de 19 atesos. El Patronat ha aprovat els balanços social i econòmic de l’any passat, que qualifica d’exitosos i encoratjadors, sobretot tenint en compte el context de crisi actual. L’any passat el grup Volem Feina va ajudar 168 persones a millorar la seva situació personal a través de 8 línies d’actuació en els àmbits social i laboral que ofereix a col·lectius vulnerables o en risc d’exclusió social.

Les persones contractades per l’empresa d’inserció Volem Feina Serveis Ambientals s’han incorporat a la deixalleria de Solsona, al servei de recollida porta a porta del Pi de Sant Just i Guixers, al de recollida selectiva de la comarca i al de gestió de roba de segona mà. El gerent de Volem Feina, Carles Viladrich, es mostra satisfet dels resultats obtinguts:

També posen de relleu el cas de quatre joves extutelats que, un cop han exhaurit el temps d’estada a Volem Feina, han signat contractes en empreses solsonines i s’han pogut emancipar.

D’altra banda, el 2021 Volem Feina va atendre 69 persones procedents dels Serveis Socials Bàsics i altres entitats com Càritas o Creu Roja. Van rebre atenció integral, amb una valoració inicial de la seva situació personal i familiar, i accés a materials de primera necessitat i orientació per accedir al mercat laboral. A 18 immigrants en situació irregular se’ls va acompanyar en el procés de recerca de feina i orientar en aspectes legals i d’estrangeria. L’any passat Volem Feina va atendre 26 persones sense sostre i de pas i residents en vulnerabilitat social. Se’ls va oferir estada a l’alberg, dietes pels dies de pas, transport en cas de voler-se desplaçar i articles de segona mà. La resta de persones ateses per l’entitat van rebre orientació laboral i ajuda per fer tràmits en línia, que han crescut notablement arran de la pandèmia.

Pel que fa al terreny econòmic, el grup Volem Feina va generar l’any passat 638.500 euros en ingressos i va rebre subvencions per valor de 303.000, que van ser reinvertits en els programes socials destinats a les persones vulnerables i en risc d’exclusió.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *