Tres mercats i una vintena d’activitats paral·leles a la primera Fira de la Terra del Solsonès

El nou certamen fruit de la fusió de la Fira del Bolet i l’Ecològica arribarà el cap de setmana del 23 i el 24 d’aquest mes. El nucli antic acollirà el mercat del bolet a la plaça Major, el mercat ecològic a la plaça de la Catedral i la venda d’artesania ecològica al carrer de Sant Miquel. Les parades es podran visitar dissabte durant tot el dia i diumenge al matí.

Donaran el tret de sortida al certamen dues jornades. La primera, el dijous 21, l’organitza l’Escola Agrària del Solsonès. Serà en línia i versarà sobre les cooperatives locals. Les inscripcions ja es poden formalitzar a través de RuralCat. L’altra serà la desena edició de la Jornada Masies + Sostenibles que promou el Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central. Tractarà sobre el clima del futur i la masia com a proposta d’un model. L’assistència és gratuïta però cal inscriure-s’hi enviant un correu a gerencia@lcc.cat.

La Solsoterra tindrà la majoria de propostes gratuïtes, però cal reservar lloc en línia a les propostes amb espai tancat o aforament limitat. Es pot fer a través de la plataforma d’entrades de Turisme Solsonès. El coordinador de Solsonès Fires, Pere Obiols, explica l’objectiu de la nova fira:

El Solsbirra Fest, el festival de cervesa artesana, es trasllada enguany a la plaça del Consell Comarcal i l’ocupació es podrà seguir a través de l’aplicació mòbil que ja es va utilitzar per la Fira de Sant Isidre. Com sempre, l’Associació Blues Events proposa diverses actuacions musicals en directe.

Al marge d’això, hi haurà diverses activitats per al públic familiar com jocs, tallers i espectacles. En destaquen un espectacle de circ sobre el reciclatge dissabte al migdia i la presentació del projecte d’educació ambiental, emocional i en valors “Bombolleta”, diumenge a la mateixa hora. Heretades de la Fira del Bolet hi haurà l’exposició de bolets al vestíbul de l’Ajuntament i la sortida micològica a la Finca Monegal diumenge al matí. Xerrades, tallers, i concerts completen la programació de la Fira de la Terra del Solsonès. Es pot consultar a firadesolsona.com.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *