Els diferents tipus de convivència en família centraran la 4a edició del cicle Calidoscòpia

La biblioteca Carles Morató, sota la direcció del filòsof Víctor Pérez, proposa quatre conferències per abordar des d’una mirada pràctica i oberta els tipus de famílies i d’organitzacions domèstiques. Serà entre el dia 15 d’aquest mes i el 12 de novembre a les 7 de la tarda al Teatre Comarcal. Si l’any passat el cicle posava el focus en la solitud, enguany s’ha optat per l’extrem oposat, la convivència. Víctor Pérez subratlla que malgrat que la vida en família continua ocupant un espai central de l’experiència humana, bona part de les convencions heretades de les generacions anteriors han quedat obsoletes i són insuficients per donar resposta als reptes dels temps incerts que vivim.

El dia 15 s’obrirà el cicle amb la xerrada “Té futur la família tradicional?”. Anirà a càrrec de Marc Mercadé, llicenciat en Teologia, Filosofia i Antropologia social i cultural i doctor en Filologia i Filosofia. La segona sessió la protagonitzaran Mariona Sanfeliu, documentalista i llicenciada en Filosofia, i Sara Zeldja, exfilla d’acollida, que compartiran la seva experiència com a família monoparental i d’acollida. La traductora i intèrpret Neus González, mare de bessons per gestió subrogada, parlarà d’un dels temes més controvertits i dels quals es té menys informació. La cloenda del Calidoscòpia serà el 12 de novembre i anirà a càrrec de l’escriptora, traductora i professora Bel Olid, coneguda activista feminista i pels drets LGTBI. La sessió porta per títol “Flexibilitzem el gènere, ampliem el món”.

En aquesta edició no caldrà inscriure’s prèviament a les conferències. El cicle compta amb la col·laboració d’Amisol, la regidoria d’Afers Socials i el Servei d’Informació i Atenció a les Dones del Consell Comarcal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *