Tots els municipis del Solsonès excepte Odèn i la Vall de Lord entren a pla Alfa 3 de risc d’incendi

En els 275 municipis catalans que es troben en aquest nivell queden suspeses les activitats d’educació en el lleure de tipus acampada, ruta i ruta esportiva i les activitats esportives que es desenvolupin en el medi natural, si no es poden traslladar a algun nucli.

Són mesures dictades pel Departament d’Interior que s’aplicaran almenys fins dimarts, si bé es farà seguiment de la situació durant tot el cap de setmana i dilluns es valorarà si és necessari prorrogar les mesures a partir de llavors o adoptar-ne d’altres.

La Ribera Salada, l’Aiguadora i Busa, amb els accessos tancats

Des d’aquesta mitjanit s’han tancat els accessos a tota la Ribera Salada, una restricció que es mantindrà vigent fins que es retorni al nivell 2 del pla Alfa. Lladurs ha ordenat el tancament perimetral a través d’un decret d’alcaldia que també hi prohibeix el bany. El mateix document especifica la suspensió de les activitats de lleure en el medi natural i la prohibició de l’encesa de fogueres, l’ús d’elements pirotècnics o qualsevol altre artefacte que contingui foc en tot el municipi. D’altra banda, Lladurs ha activat el pla d’actuació municipal per a risc d’incendis en fase d’emergència, que implica la prohibició de circular pels camins rurals del municipi com a mínim fins dimarts.

Navès ha tancat l’accés tant a la Vall d’Ora com a Busa fins a nou avís. Només s’hi permetrà l’accés dels veïns i de les persones que vagin a establiments turístics però no podran anar al riu ni a fer qualsevol altra activitat a la natura. Tal com vam anunciar ahir que feia Solsona, Navès també ha reduït fins a 2 euros el preu de l’entrada a les piscines municipals. El de Navès va ser un dels alcaldes més crítics amb el Consell Comarcal al ple d’ahir a la tarda. Josep Maria Casafont reclama una actuació de l’ens intermunicipal:

Pel que fa al pantà de Sant Ponç, tant l’Ajuntament de Clariana com el d’Olius destaquen que el camí perimetral de l’embassament és propietat de l’Agència Catalana de l’Aigua i, per tant, afirmen que no tenen potestat per restringir-hi l’accés.

L’entrada a pla Alfa 3, a part de la suspensió de les activitats en el medi natural, inclosa la realització de barbacoes, també hi limita la circulació motoritzada, exceptuant residents i activitats inajornables. Les activitats dels casals, colònies i estades esportives es restringeixen a l’entorn immediat de les edificacions on es dormi. D’altra banda, se suspèn l’activitat agrícola amb ús de maquinària entre les 12 del migdia i les 6 de la tarda i també les obres a la xarxa interurbana inclosa la sega de cunetes. També es restringeix l’ús d’eines com radials a menys de 500 metres de la zona forestal i a menys de 50 de terrenys agrícoles.

Incendi estabilitzat a La Molsosa

Aquest matí ja hi ha hagut un primer ensurt amb un incendi a La Molsosa, que s’ha declarat pels volts de 2/4 d’11 del matí a Enfesta. S’hi han desplaçat 8 dotacions terrestres dels Bombers i un helicòpter. Les primeres hipòtesis apunten a una màquina recol·lectora com a origen del foc, que ha afectat vegetació agrícola i massa forestal. Afortunadament, s’ha pogut estabilitzar en una hora. Amb tot, set dotacions s’han quedat a remullar la zona.  

La predicció meteorològica situa les temperatures màximes dels propers dies a l’entorn dels 40 graus a Solsona mentre que les mínimes rondaran els 20. Per tant, es demana a la ciutadania màxima precaució davant del risc d’incendi i també que s’extremin les mesures d’autoprotecció davant de la calor.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *