Posen en marxa una diagnosi dels menjadors escolars del Solsonès i Cardona per fer una transició cap a un model que prioritzi el producte local

Ho impulsa el Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central per conèixer el funcionament i la gestió actual dels menjadors escolars del territori i avaluar les potencialitats d’avançar cap a un major protagonisme del producte local. L’estudi vol copsar la predisposició i les possibles barreres per fer-ho i servirà per posar les bases d’un grup de treball que ha de definir el full de ruta.

També pretén reforçar i visibilitzar la producció local agroalimentària del Solsonès i Cardona, d’acord amb la campanya Producte d’Aquí de l’Agència de Desenvolupament Local, que col·labora en el projecte.

La cooperativa solsonina Raiels serà l’encarregada de l’execució tècnica de la iniciativa. S’entrevistaran els equips directius dels centres, les AFA implicades en la gestió del menjador i les empreses que gestionen els menjadors escolars.

A banda de la diagnosi, es realitzarà un programa d’activitats educatives i pedagògiques entorn del producte local. Es pretén identificar les empreses agroalimentàries del territori interessades en oferir activitats a les escoles i també dotar d’eines formatives i d’assessorament aquestes empreses. Tot plegat culminarà amb el disseny d’un programa d’activitats educatives entorn del producte d’aquí en base a l’oferta consensuada amb les empreses agroalimentàries participants.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *