Solsona vota demà en ple les bases dels ajuts per promoure l’ocupació i l’activitat empresarial

La sessió telemàtica es podrà seguir a través del canal de Youtube de l’Ajuntament demà a partir de les 7 de la tarda. El pressupost d’aquests ajuts és de 35.000 euros repartits en 4 línies: 10.000 per a noves activitats econòmiques, 10.000 més per a projectes d’autoocupació, 7.500 per a la modernització i sostenibilitat d’activitats existents i 7.500 més per a la creació de llocs de treball. Se n’han modificat les bases a proposta del comitè executiu de Solsona Co, format per diferents agents i sectors econòmics i tots els grups municipals. Es vol posar especial atenció en la inserció laboral de col·lectius identificats com a vulnerables, com dones, majors de 45 anys, joves de menys de 25 o aturats de llarga durada, i també en la revitalització del nucli antic. Les sol·licituds per als incentius empresarials es podran presentar fins al 30 de setembre.

D’altra banda, en el ple de demà també es votarà el compte del 2019, amb un resultat pressupostari de 40.200 euros i un romanent de tresoreria de 2,9 milions i un grau d’execució de la despesa superior al 99%.

D’acord amb el que es va acordar en la darrera sessió, es farà efectiva la reducció de les assignacions als grups municipals i se n’aprovarà la suspensió de la indemnització, de 150 euros mensuals per formació i de 75 per regidor per un període equivalent a la durada de l’estat d’alarma.

L’ordre del dia també inclou dues mocions presentades per la CUP i consensuades per la resta de grups. Una va encaminada a la millora del funcionament dels consells municipals, amb la proposta que sigui obligatori aixecar acta de totes les sessions, la possibilitat d’incloure nous punts a l’ordre del dia i de convocar sessions a proposta d’un terç dels membres. D’altra banda, es vol refermar el compromís de l’Ajuntament en la defensa de la llibertat d’expressió i el pluralisme polític, social i ideològic. Recordem que la sessió tindrà lloc demà a les 7 de la tarda i es podrà seguir a través del canal de Youtube de l’Ajuntament de Solsona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *