L’Ajuntament de Solsona respon a la concentració de joves al carrer de dissabte a la nit obligant a tancar els locals dues hores abans

Ho acaba de fer públic l’alcalde, David Rodríguez, a través d’un vídeo a les xarxes socials. Davant la situació viscuda aquest cap de setmana, el consistori ha optat per obligar les terrasses a tancar a 2/4 d’una de la matinada en lloc de 2/4 de 3 com fins ara i, les nits de divendres i dissabte, a la una mentre duri l’estat d’alarma. L’alcalde confia que després tothom n’hagi pres consciència i puguem viure la nova normalitat amb totes les precaucions sense haver de tirar enrere. Rodríguez puntualitza que s’han vist imatges d’un establiment en concret, però reconeix que dissabte a la tarda ja es van veure acumulacions de persones en diversos indrets del nucli antic. El batlle demana disculpes a tothom que s’hagi pogut sentir ofès per la situació viscuda, especialment els familiars de les víctimes de la pandèmia, i fa autocrítica, reconeixent que  des de l’Ajuntament s’hauria pogut fer alguna cosa més. Destaca que fins ara el comportament de la ciutadania havia estat exemplar i és per això que des del consistori s’havien tractat com persones adultes, però admet que les últimes setmanes hi ha gent que s’ha relaxat i cal prendre mesures que queden recollides en un ban i un decret d’alcaldia. En primer lloc, recorda que s’ha de fer ús de la mascareta quan no es puguin complir les mesures de distanciament. D’altra banda, a partir d’ara tots els establiments hauran de posar en un lloc ben visible a l’exterior l’aforament permès i nombre taules i cadires que té autoritzades per ocupar les terrasses. David Rodríguez assegura que es va donar un vot de confiança al sector amb una interpretació generosa de l’ordenança de taules i cadires però lamenta que la resposta no podia ser aquesta:

L’alcalde assegura que aquestes mesures es prenen per respecte a totes les persones que han fet bondat durant el confinament i per no haver de tornar enrere. També es compromet que la Policia Local, juntament amb els Mossos d’Esquadra, vetllaran en tot moment perquè es compleixin aquestes mesures de prevenció.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *