Solsona tindrà tres punts liles durant el Carnaval

Es repeteix la campanya “Treu la màscara a les violències”, amb diferents accions per sensibilitzar, prevenir i actuar en cas d’agressions o comportaments sexistes o LGTBIfòbiques.

El punt lila fix serà al número 7 del carrer del Castell, al local de l’antiga botiga de Volem Feina. Estarà obert aquest dissabte i de Dijous a Dissabte de Carnaval d’11 de la nit a 3 de la matinada i també oferirà informació i sensibilització. Pel que fa als actes organitzats a la sala polivalent, els membres de la Junta oferiran una primera atenció a les possibles víctimes d’agressions, per a la qual han rebut una formació específica. Finalment, tal com us vam avançar, hi haurà un punt lila popular a peu de carrer organitzat pel Grup de Gèneres, La Fura, La Cugula i el Rebombori. Els voluntaris s’identificaran amb una banda lila al braç. Per participar-hi, aquest vespre a 2/4 de 8 s’oferirà una trobada i formació al Casal Popular La Fura.

L’any passat els punts liles del Carnaval van atendre dues persones. L’alcaldessa i titular d’Igualtat, Judit Gisbert, considera que tot i que la xifra és molt baixa l’objectiu és que no n’hi hagi cap. A més, destaca que la presència de punts liles és un factor dissuasiu que evita haver de lamentar més casos d’agressions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *