Junts del Solsonès diu que el Consell Comarcal té pressa per treure’s de sobre el Centre Sanitari perquè la gestió els hi ha vingut gran

Qualifiquen de nyap i de potinera la gestió que n’han dut a terme, amb conflictes continus amb el personal i sense una visió clara de futur.

Junts alerta que deixar de gestionar la sanitat del Solsonès des de la proximitat és un error i una irresponsabilitat i defensen que l’únic ens de salut amb gestió local és un tresor a conservar. Posen en qüestió que s’acabin mantenint tant els serveis com el personal i temen que això es tradueixi en més desplaçaments a Manresa i un augment de les llistes d’espera. Junts del Solsonès augura que, vistes experiències similars, un cop externalitzat el servei al CatSalut el territori tindrà molt poc a dir.

Afirmen que el traspàs del Centre Sanitari és molt important i no s’ha consultat ni consensuat amb la ciutadania de la comarca. A més, qualifiquen de poca transparència i moltes presses el fet de formalitzar el canvi a pocs mesos d’unes eleccions municipals que podrien suposar un relleu al govern amb un equip amb voluntat de conservar la gestió de l’ens de salut. Junts afirma que prendre una decisió d’aquesta magnitud amb el suport de només 10 dels 19 consellers comarcals reflecteix una manca de sensibilitat i d’esperit de servei a la comarca. Acusen l’alcaldessa de Solsona, Judit Gisbert, de sotmetre’s a les directrius del partit i fer que es perdin qualitat i prestacions en el servei sanitari. D’altra banda, posen de relleu l’elevat cost que ha suposat durant aquests anys el salari d’un càrrec de confiança posat a dit, el gerent, i conclouen que només haurà servit per veure que gestionar el centre no està al seu abast.

Pel que fa a la promesa de construir un nou edifici, coincideixen que l’actual presenta mancances, però subratllen que amb l’actual estat de les finances catalanes no hi ha cap garantia sòlida que això pugui tirar endavant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *