Solsona sectoritzarà la xarxa d’aigua i en disminuirà la pressió per reduir-ne les avaries i les pèrdues

L’Ajuntament invertirà 135.500 euros en aquest projecte per aconseguir un control més eficient dels 120 quilòmetres de xarxa en baixa de què disposa el municipi. El document es troba a exposició pública fins al 13 de juny per tal que s’hi puguin presentar al·legacions.

La xarxa d’aigua de Solsona està formada per un sistema complex amb diferents tipus de captacions i un traçat amb elements centenaris, cosa que en fa disminuir el rendiment tècnic hidràulic. D’altra banda, l’orografia de la ciutat obliga a treballar amb pressions superiors, que causen més avaries i incrementen el consum d’aigua dels abonats. És per això que es posaran comptadors sectorials que facilitaran el control de la infraestructura, minimitzaran l’impacte de les possibles avaries i facilitaran la detecció de fuites i fraus. L’alcaldessa, Judit Gisbert, explica en què consistiran aquests treballs:

Amb aquesta actuació, es crearan nou sectors: Correus, Puig Sobirà, Camp del Molí, la Cissa, Torregassa, els Masos, Sant Agustí, carretera de Torà, Mirasol, Serrat d’en Mingo i Pujada del Castellvell. La intervenció té un cost de 135.500 euros, dels quals 68.000 els subvenciona l’ACA. Es preveu que els treballs durin tres mesos un cop s’adjudiquin.

Judit Gisbert, demà al Pluràlia

Aquesta i altres qüestions es posaran sobre la taula demà a les 12 del migdia al programa d’aquesta casa Pluràlia, que tanca la ronda d’entrevistes als grups municipals amb Esquerra Republicana, en aquest cas, de la mà de l’alcaldessa, Judit Gisbert.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *