L’estudiant solsonina Judit Magín, de l’Escola Arrels, finalista del Premi Irla de Recerca Històrica al Batxillerat

El treball explica com es va viure la Guerra Civil al Santuari del Miracle des del seu inici, posant èmfasi en el patrimoni que conservava el recinte i que va sofrir desperfectes o va desaparèixer com a conseqüència del conflicte. Porta per títol “La llum del Miracle i la foscor de la guerra. El santuari del Miracle i voltants durant la Guerra Civil” i l’ha dirigit el professor Joan Vilà i Crispí.

Judit Magín i Real ha estat finalista del premi juntament amb una estudiant de Sant Feliu de Llobregat, Júlia Baltasar, per l’”Anàlisi de la documentació en relació amb l’objecció de consciència a Espanya durant el franquisme del Fons Garcia-Nieto”. El primer premi ha estat per Aniol Sucarrats, de l’Institut La Garrotxa, per un treball sobre el descarrilament del tren d’Olot l’any 1946.

El Premi Irla de Recerca Històrica al Batxillerat té com a objectiu l’impuls de la recerca i la difusió històrica en l’àmbit de l’esquerra nacional dels Països Catalans. S’hi poden presentar alumnes que hagin elaborat el treball de recerca de batxillerat sobre memòria històrica contemporània en aquest àmbit territorial.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *