Solsona s’adhereix al manifest del municipalisme que exigeix mesures més contundents per aturar el Covid-19 i fer front a la situació econòmica i social

David Rodríguez ha signat una resolució subscrivint el text “Aturem el Covid-19” que han consensuat l’Associació Catalana de Municipis, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació de Micropobles de Catalunya. Davant la situació excepcional actual, volen transmetre un missatge d’unitat i reivindicació del món local davant la pandèmia global i demanen un confinament efectiu. També posen l’accent en les eines, recursos i decisions necessàries per salvar la salut de les persones, especialment les més vulnerables, i també les empreses i els pobles i ciutats de Catalunya.

Reclamen infraestructures sanitàries i ajuts als treballadors i famílies més necessitades. D’altra banda, reivindiquen un confinament més estricte per tal que tothom es quedi a casa exceptuant les persones que treballen en serveis essencials amb l’objectiu de tallar de manera efectiva la cadena de transmissió.

En el manifest, els ens locals també destaquen la necessitat de facilitar-los les condicions perquè puguin fer front a aquest moment d’emergència i treballar per superar la situació des de la proximitat i el coneixement local. Entre altres mesures, es demana que els ajuntaments puguin disposar del superàvit del 2019 per al que necessitin i que es flexibilitzi la regla de la despesa. En la mateixa línia, reclamen que s’elimini la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local, que limita l’autonomia dels ajuntaments, i que es garanteixin aportacions de les administracions superiors cap al món local per donar resposta a les necessitats actuals i futures. Consideren que calen recursos i ajuts per emparar a les famílies que ho necessiten. En l’àmbit econòmic, aposten per legislar per crear les condicions idònies perquè el teixit productiu pugui tenir un horitzó de recuperació ràpida amb els menors costos possibles per tornar a la normalitat com més aviat millor. El municipalisme també reivindica una millor coordinació entre administracions i que se’ls tingui en compte a l’hora de prendre les decisions estructurals per a redreçar l’actual situació i afrontar el futur.

Sostenen que la crisi del coronavirus és i serà el repte més gran que s’ha afrontat en molts anys, i entenen aquesta crisi com una oportunitat per a fer una societat més justa, pròspera i cohesionada. Finalment, els ens locals de Catalunya transmeten el condol a les famílies que han perdut éssers estimats i donen ànims a les persones afectades per la malaltia. El manifest unitari dels ajuntaments també fa un agraïment a les persones que treballen en serveis essencials, sobretot en l’àmbit sanitari, i defensen que l’esperit de tota aquesta gent és el que ha de conduir a mirar el futur amb esperança.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *