Antoni Márquez considera que les mesures de prevenció del coronavirus al Solsonès són suficients

El president del Consell d’Alcaldes i batlle d’Olius ho ha afirmat aquest matí a La Central. Argumenta que el fet que la majoria de la població de la comarca visqui en masies aïllades a banda de Solsona i algun altre nucli, afavoreix la contenció de la malaltia. Márquez felicita el comportament de la ciutadania i recorda que cal no abaixar la guàrdia i seguir aplicant estrictament les mesures per poder evitar la propagació del coronavirus. Antoni Márquez:

A nivell de comarca, s’ha creat una xarxa amb tots els alcaldes, coordinada amb la Delegació del Govern a la Catalunya Central, per notificar-se incidències i suggeriments. El president del Consell d’Alcaldes recorda que les recomanacions són d’aplicació a tots els municipis per igual però, tret de Solsona, que té entitat pròpia com a ciutat i mecanismes i mitjans suficients per fer-les complir a través de la Policia Local, la resta d’ajuntaments tenen poques capacitats. En aquest cas, els consistoris compten amb els Mossos d’Esquadra per vetllar per la seguretat ciutadana. Antoni Márquez considera que si bé tenen una extensió de terreny molt gran per cobrir i hi ha una manca d’efectius des de sempre, per ara les accions per fer aplicar les mesures són efectives i, de moment, donen a l’abast per atendre les necessitats que van sorgint.

Segons les dades del Departament de Salut en les últimes hores s’han detectat 1.939 positius, que sumen ja un total de més de 7.800 casos. D’aquests, 658 són greus. El coronavirus ja ha causat 339 morts a Catalunya. El brot d’Igualada ha registrat fins ara 292 positius i un total de 36 morts. En el conjunt del procés, els serveis sanitaris han tramitat 755 altes. De cara a finals de setmana Salut preveu doblar la capacitat de cures intensives.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *