Solsona recupera tocs civils amb la instal·lació d’una quarta campana a la Torre de les Hores

A partir del dia 30, data del proper ple, es podran sentir mecanitzats i programats digitalment. L’avís per les sessions plenàries, 10 minuts abans de començar, sonarà així:

Les tres campanes petites i mitjanes anunciaran així les festes en què la Corporació surti en comitiva:

Mentre que el toc de difunts, que fins ara només sonava del campanar de la Catedral per a enterraments a l’Església, es farà amb la campana grossa, a intervals de poc més d’un segon i sense distincions de gènere ni del lloc on se celebri el funeral:

Aprofitant la modernització del rellotge del campanar d’Isanta, l’Ajuntament ha recuperat els tocs de campana civils. Per a l’alcaldessa, Judit Gisbert, són un mitjà de comunicació immediat i considera que seria una llàstima deixar perdre aquest patrimoni.

Els treballs s’han dut a terme amb la col·laboració del rellotger solsoní Francesc Ester, responsable fins ara del manteniment del rellotge analògic, i Joan Riera, expert en la matèria i responsable de l’empresa gironina Rifer Rocafer.

La quarta campana s’ha fabricat a Holanda, és de bronze i pesa 60 quilos. Al desembre es va substituir el rellotge anterior, que no funcionava correctament, pel digital, que està sincronitzat amb la mateixa antena del de la Catedral i, per tant, sonen alhora. Les actuacions han tingut un cost de prop de 9.000.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *