Solsona ja acull quatre noves famílies ucraïneses

Fins avui han arribat a la ciutat aquestes famílies amb tres infants, que ja s’han escolaritzat, i sis adults. L’Ajuntament de Solsona ha elaborat un pla de treball amb els Serveis Socials per gestionar l’acollida de famílies ucraïneses a la ciutat. Aquesta setmana, el consistori ha convocat agents socials, tècnics i representants dels grups municipals per constituir una taula local per a l’acollida de persones refugiades.

Continua la campanya de recollida de productes

D’altra banda, Solsona manté oberta la campanya de recollida de material i aliments, tot i que n’ha actualitzat la llista. El que es reculli es seguirà portant al punt centralitzat de Guissona amb la col·laboració de la comunitat ucraïnesa a Solsona i l’Ajuntament de Sant Llorenç de Morunys. Fins divendres, els matins a l’Ajuntament i les tardes a la biblioteca es poden portar aliments, productes d’higiene i productes sanitaris, entre d’altres. Pel que fa al menjar, es demana que no es portin ni arròs ni pasta ni llegums. En canvi, es demanen llaunes de conserves, galetes Maria, sopes instantànies, barretes energètiques i fruits secs. També es pot portar llet condensada o en pols, menjar per a nadó i cafè, te i cacau, en qualsevol cas, sense envàs de vidre. De productes d’higiene fan falta sabó, xampú, tovalloletes humides i bolquers. Referent als productes sanitaris, continuen demanant iode, alcohol, aigua oxigenada, benes, guants i pomada per a cremades, Finalment, segueixen fent falta mantes, sacs de dormir, lots i piles.

Malgrat aquesta crida, es recomana ajudar la població ucraïnesa a través d’organitzacions amb base a Catalunya com Creu Roja, ACNUR, Unicef o qualsevol de les que figuren a la llista publicada per la Generalitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *