Solsona dona el tret de sortida a un mes d’activitats per commemorar el Dia Internacional contra la violència masclista

La primera proposta arriba diumenge de la mà del Grup de Gèneres. Es tracta d’una Jornada per la no violència contra les dones i les nenes. Començarà a les 12 del migdia amb una presentació i un vermut musical a la plaça de Sant Pere seguit d’un dinar popular de carmanyola. Ja a la tarda, a 2/4 de 5, hi haurà una sessió de contacontes infantil amb perspectiva feminista a la biblioteca. Per dilluns, 25N, Dia Internacional contra la violència masclista, s’ha convocat una concentració davant l’Ajuntament a les 7 de la tarda en la qual es llegirà el manifest institucional d’enguany i es farà una encesa d’espelmes. Ho organitzen l’Associació de Dones del Solsonès i el Grup de Gèneres amb la col·laboració de l’Ajuntament.

Entre el 3 i el 20 de desembre s’instal·larà a la biblioteca l’exposició fotogràfica “Trencant el silenci”, que mostra la cruesa d’una realitat amagada com la violència de gènere per donar veu a la història de dones que n’han estat víctimes. Les imatges són de Foto Art Manresa en una mostra creada per l’associació de suport a les víctimes de la violència de gènere Lilium. El 5 de desembre es projectarà la pel·lícula “El despertar de las hormigas”, d’Antonella Sudasassi. Narra l’asfíxia de viure en un context rural on tothom sembla saber quin és el paper que li toca viure. Es podrà veure al Teatre Comarcal el 5 de desembre a les 9 del vespre i l’entrada és gratuïta.

Paral·lelament, el Servei d’Informació i Atenció a les Dones del Consell Comarcal i la regidoria d’Igualtat de Solsona han creat una campanya de sensibilització sobre les violències estructurals amb el lema “Sota l’iceberg”. Es difondrà a les xarxes socials a partir de dilluns i durant una setmana i vol desemmascarar aspectes com l’humor sexista, la cosificació de les dones a través de la publicitat, les discriminacions salarials o la invisibilització de les seves aportacions al llarg de la història. A més, durant la setmana vinent, la façana del consistori s’il·luminarà de lila.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *