Sant Llorenç acull ja una desena de refugiats d’Ucraïna

La majoria són mares i infants amb lligams amb persones de la comunitat ucraïnesa resident a la vila. La comunitat, els ajuntaments de Sant Llorenç i Guixers, Càritas Parroquial de Sant Llorenç i voluntaris fan reunions periòdiques per organitzar i aconseguir que les persones que arribin puguin tenir una bona qualitat de vida.

De moment s’ha fet cerca d’habitatges per acollir els refugiats. El consistori agraeix la bona predisposició dels propietaris i demanen a les persones que tinguin pisos buits que valorin posar-los a disposició per acollir més persones més endavant si en sorgeix la necessitat. Per la seva banda, l’entitat que gestiona l’aigua a la Vall de Lord, Font Llumà, i Elèctrica de Guixés s’han compromès a pagar les despeses de serveis dels habitatges durant els primers mesos fins que arribin les ajudes del Govern. Ara quedarà pendent veure com es faran els contractes dels diferents habitatges per poder obtenir ajudes públiques. Mentrestant, els ajuntaments assumiran aquest cost. Els Serveis Socials del Consell Comarcal s’encarregaran de l’acollida dels nouvinguts mentre que des de les direccions de l’Institut-Escola Vall de Lord i la Llar d’Infants Els Piteuets estan gestionant l’escolarització dels infants nouvinguts.

Tot i que el consistori posa de relleu que s’aniran fent crides del que es necessiti a mesura que es vagin detectant necessitats, es pot col·laborar amb Càritas Parroquial de Sant Llorenç. Tal com ja feia fins ara en altres casos, l’entitat ajudarà econòmicament en casos de primera necessitat. Les persones que hi vulguin col·laborar poden fer-ho a través de donatius al número de compte de l’entitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *