Salut reprèn el cribratge massiu amb automostra al Solsonès aquesta mateixa setmana

Després d’una reunió mantinguda ahir, s’ha optat per no esperar fins la setmana que ve. La recollida i tornada del kit d’automostra es mantindrà els dilluns i divendres de 2/4 de 12 a 3. A més, a petició d’alguns usuaris, hi haurà l’opció de tarda els dimecres de 4 a 7. La setmana passada van prendre part al cribratge massiu 234 persones en dos dies. Recordem que s’adreça a persones d’entre 18 i 70 anys asimptomàtiques, que no hagin passat la Covid-19 els últims tres mesos i que no hagin completat el procés de vacunació. La recollida de les automostres es fa a través de l’accés a Urgències. Els resultats de les proves es publiquen al cap d’entre 24 i 72 hores a l’aplicació La Meva Salut, tot i que Salut contacta telefònicament amb els casos positius.

Aquesta setmana el Centre Sanitari ha detectat 39 positius, gairebé la meitat de la setmana anterior, a través de 288 proves PCR i 55 tests ràpids. L’índex de risc de rebrot s’ha reduït fins als 700 punts a Solsona i els 645 al conjunt de la comarca, mentre que la taxa de reproducció se situa a 0,85, per sota d’1, la qual cosa significa que l’epidèmia no creix. La setmana ha començat també amb la meitat de grups confinats, un total de 3. Són el cicle formatiu de Sistemes Informàtics de l’Escola Arrels Secundària, 4t d’ESO C de l’Institut Francesc Ribalta i 5è C de l’Escola Setelsis.

Les autoritats locals demanen de nou a la població que mantingui les mesures de precaució i prevenció per consolidar la tendència a la baixa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.