Riner acull avui una reunió dels comandaments dels Mossos d’Esquadra per presentar la nova estructura del cos

Els caps de les regions policials i les comissaries generals es troben al Miracle per conèixer la proposta que vol donar resposta a les necessitats actuals i els reptes de futur. S’organitzarà sobre nou principis i dos axiomes: el caràcter territorial i integral dels Mossos i l’orientació dels serveis policials vers la víctima i la ciutadania.

L’estructura vigent data del 2011 i ha quedat obsoleta. La nova s’ha forjat a partir d’un procés participatiu que es va iniciar el febrer passat sota la direcció tècnica de la Prefectura. Es van constituir nou equips de treball temàtics que van fer propostes organitzatives d’àmbits clau. A partir d’aquestes conclusions, s’han fet una vintena de reunions de contrast amb les parts afectades.

Es posa la víctima al centre de l’activitat policial i s’opta per la mediació i la gestió alternativa de conflictes en tots els nivells. Així mateix, el cos s’estructura amb la policia territorial com a pilar, que és la que presta el servei directe a la ciutadania.

Pel que fa als sistemes de treball, s’impulsa la transformació digital a nivell tecnològic i la modernització de la intel·ligència, que ha de comportar una millora en la generació de coneixement i la comprensió dels fenòmens criminals. En aquesta línia, s’incorpora el desplegament que el cos ha fet els darrers anys en el mar i també s’aposta per la creació d’una regió policial virtual.

Referent al model d’investigació, les Àrees Bàsiques Policials mantenen les seves funcions en investigació bàsica mentre que es reestructura la policia científica a nivell territorial i central. Pel que fa a la investigació especialitzada, se separen les capacitats territorials dels serveis integrals d’investigació.

Finalment, referent al model d’ordre públic, s’opta per mantenir separades les ARRO i la Brigada Mòbil amb l’objectiu d’orientar aquestes unitats a la prevenció i el suport especialitzat a la seguretat ciutadana.

Aquesta nova estructura s’emmarca en el Pla Estratègic 2030 dels Mossos d’Esquadra per donar una resposta millor als reptes de servei i organitzatius que se li presenten.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *