Repunt de positius al Solsonès amb 34 casos nous l’última setmana i 5 grups escolars confinats

Just a la inversa del que us explicàvem la setmana passada, hi ha hagut nou casos més que l’anterior però baixen l’índex de risc de rebrot i la taxa de reproducció de l’epidèmia.

Anem per pams. Els 34 casos de la darrera setmana s’han diagnosticat a partir de 218 proves PCR i 83 tests d’antígens. Pel que fa als grups confinats, són tots de l’Institut Francesc Ribalta: els grups A, B, C i E de 3r d’ESO – el D l’acaba avui- 4t d’ESO A i PDC (Projecte de Diversificació Curricular). Tot i baixar, l’índex de risc de rebrot continua molt alt amb prop de 400 punts a Solsona i 244 al conjunt de la comarca, mentre que la taxa de reproducció se situa per sota de l’1: 0,82 al Solsonès i 0,97 a la capital.

Pel que fa al cribratge massiu amb automostres, en tres setmanes se n’han recollit 420. D’aquestes, 113 l’última setmana i 29, en el marc de la Fira de Sant Isidre. El Departament de Salut manté aquesta setmana la campanya en els mateixos horaris: avui fins a les 3, dimecres de 4 a 7 de la tarda i divendres de 2/4 d’11 a 3 de la tarda. Les autoritats locals fan una crida a participar-hi, ja que es considera una via eficaç per controlar possibles brots.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *