Reduir la bretxa salarial, aplicar mesures de conciliació i prevenir l’assetjament sexual en l’àmbit laboral, principals eixos del nou Pla d’Igualtat del Consell Comarcal

El ple de l’ens ha donat llum verda al segon Pla Intern d’Igualtat d’oportunitats entre homes i dones, que té quatre anys de vigència, i defineix les línies estratègiques a seguir en aquest àmbit. Dona continuïtat a l’anterior pla i n’avalua les tasques, a banda de realitzar una diagnosi qualitativa i quantitativa. El Consell Comarcal del Solsonès té una plantilla altament feminitzada, amb un 70% de dones, però la seva distribució mostra una segregació vertical, en tant que els homes ocupen en la majoria de casos llocs de responsabilitat. També hi ha segregació horitzontal, ja que les dones es concentren en àrees com serveis socials o administració mentre que trobem una major presència d’homes en àrees tècniques i de gestió. El conseller comarcal d’Acció Social, Xavier Castellana, posa de relleu un altre fenomen:

En aquest sentit, Castellana defensa que l’administració ha de ser pionera en la lluita contra qualsevol tipus de discriminació i motor de canvi a la societat, donant exemple. El Pla contempla la necessitat d’elaborar una Relació de Llocs de Treball amb perspectiva de gènere, l’aplicació de mesures que afavoreixin la conciliació de la vida familiar i laboral i la prevenció de l’assetjament sexual i per raó de sexe.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *