Ramon Costa dimiteix com a president per delegació del Consell Comarcal del Solsonès

Amb aquestes paraules s’acomiadava ahir per sorpresa el fins ara president per delegació del Consell Comarcal del Solsonès, Ramon Costa, en el que en principi havia de ser un ple extraordinari de tràmit sense més transcendència. Costa ha presentat la seva renúncia també com a conseller comarcal per coherència i davant la dificultat de trobar consensos amplis en temes importants com la millora de les telecomunicacions i de les comunicacions amb les comarques veïnes, l’arranjament de camins, el futur del Centre Sanitari i el canvi de recollida de residus. Agraeix l’escalf de l’equip de govern i el personal de la casa i el temps viscut al Consell. Recordem que Costa ocupava la presidència per delegació des de feia 6 mesos, arran de la baixa de llarga durada de la titular, Sara Alarcón. Ramon Costa seguirà com a alcalde de La Coma. Reconeix que la decisió de dimitir feia setmanes que la tenia clara i considera que el seu relleu ha de ser relativament ràpid per tal que la persona que el substitueixi pugui entomar els projectes que hi ha sobre la taula. De moment, ocuparà la presidència per delegació el vicepresident segon, Marc Casabosch, a l’espera que es designi el conseller comarcal substitut de Costa i es reorganitzi el govern.

Tots els grups de l’oposició han posat de relleu el tarannà conciliador i dialogant de Costa. Ho destaquen el nou portaveu de l’Agrupació d’Electors Independents, Marià Torra, i el de la CUP, Oscar Garcia:

  Des del grup de Junts reconeixen que la renúncia els ha agafat per sorpresa. La portaveu de la formació, Isabel Pérez, posa com a exemple el grup de treball del Centre Sanitari:      

Entre qüestions de salut i dimissions, en els dos primers anys de mandat s’ha renovat pràcticament la meitat de l’equip de govern i, si ho extrapolem al conjunt de la corporació, han canviat 7 dels 19 consellers comarcals que van prendre possessió el 2019. Precisament, en la sessió d’ahir va prendre possessió l’alcalde d’Olius, Antoni Márquez, en substitució de Joan Solà com a conseller comarcal de l’Agrupació d’Electors Independents, un relleu de mig mandat que ja estava pactat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *