Els contagis al Solsonès es redueixen fins als 35 positius l’última setmana, tot i que s’estima que n’hi ha molts més

Tenint en compte que amb els nous protocols només es fan testos a les persones simptomàtiques, les autoritats sanitàries calculen que la xifra és molt superior. Amb tot, en una setmana s’ha passat de 65 a 35 casos detectats, aquests últims a partir de 244 proves PCR. També ha baixat el risc de rebrot fins als 761 punts al conjunt de la comarca i 978 a Solsona, tot i que es manté molt elevat. A la capital l’epidèmia continua creixent, amb una taxa de reproducció d’1,19 mentre que al global del Solsonès s’estanca, amb un índex de 0,96.

Des del Centre Sanitari insisteixen en la importància de la vacunació, ja que el 80% de les persones ingressades a la UCI no estaven vacunades. A la comarca hi ha un 61% de la població amb la primera dosi i un 57% amb la pauta completa.

Malgrat l’estancament dels contagis al conjunt del país, les autoritats locals i comarcals adverteixen que no és moment de relaxar-se i que cal mantenir les precaucions per evitar un repunt de contagis. Per ara, encara no s’ha doblegat la corba de la cinquena onada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *