Prop d’un miler d’alumnes d’ESO, batxillerat i cicles formatius enceten el curs demà al Solsonès

136 estudiants organitzats en 6 grups començaran demà l’Ensenyament Secundari Obligatori a l’Institut Francesc Ribalta, l’Escola Arrels Secundària i l’Institut Escola Vall de Lord. En total, ompliran les aules 562 alumnes d’ESO i 159 de batxillerat. Pel que fa als cicles formatius, encara amb matrícula oberta, es preveuen uns 150 estudiants a estudis de primer grau i la meitat a segon grau. La principal novetat és la implantació d’un cicle de Formació Professional Bàsica d’Electricitat i electrònica a l’Institut Francesc Ribalta. Hi ha vuit alumnes que enguany compleixen 15 anys a aquesta formació de 2 anys de durada que combina l’aprenentatge de competències més generals amb les de l’àmbit específic de l’electricitat i l’electrònica. A banda de l’edat, els estudiants han de tenir l’aval de les escoles d’origen justificant que el cicle és una bona opció per a la continuïtat de l’escolarització de l’alumne. Un cop superat el cicle, els estudiants obtindran el títol d’FP-I. El director de l’Institut, Pep Porredon, explica perquè es va sol·licitar al Departament d’Educació impartir aquests estudis:

Pel que fa a educació infantil i primària, el curs va arrencar ahir amb normalitat a tots els centres del Solsonès, que sumen 1.251 alumnes. L’alumnat del Vinyet comença per primera vegada un curs sencer a les noves instal·lacions i ho fa aconseguint el reivindicat SIEI, suport intensiu per a l’escolarització inclusiva. Pel que fa als projectes, continuen el de coeducació a tots els centres de primària; el Solstac de programació, robòtica i impressió 3D; la celebració del Dia de l’Arbre i el nou projecte Compartim Música al Solsonès.

La principal novetat és l’avançament del curs escolar, que amb la Festa Major de Solsona entremig, farà que l’inici sigui una arrencada i parada. Pel que fa al primer cicle d’educació infantil, Els Petits Gegants compta amb les 40 places de P2 completes en el primer any que aquest curs és gratuït als centres públics. Al marge d’això, la matrícula de la llar d’infants municipal ha registrat un increment notable els darrers anys.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *