El Museu de Solsona incorpora a la col·lecció permanent una talla de fusta policromada de la Mare de Déu amb el Nen

Aquests primers dies està exposada a l’espai del transsepte de la catedral que es troba dins del museu. De fet, aquest no és el primer cop que aquesta imatge es pot veure a Solsona. Aquesta talla de fusta policromada datada d’entre els segles XII i XIII ja es va exposar el 2016 en el marc de la mostra “Sub Tuum Praesidium. La imatge de la Mare de Déu al Bisbat de Solsona”. El passat mes de juliol, el Departament de Cultura va comprar la talla, procedent de la col·lecció d’art de Liliana Godia, per un import de 100.000 euros. S’incorpora així a la Col·lecció Nacional i queda exposada permanentment al Museu de Solsona. Aquest cap de setmana s’ha inaugurat.

La Mare de Déu amb el Nen, declarada Bé Cultural d’Interès Nacional el 2014, és una escultura de fusta de molt bona qualitat i es troba en molt bon estat de conservació, amb abundants restes de policromia i una alçada de més d’un metre. Els estudis més antics la dataven del segle XIII, però ara se situa entorn del 1200 o, fins i tot, a la segona meitat del segle XII.

La talla té molts detalls en comú amb la Mare de Déu del Claustre, la qual cosa fa pensar que la imatge de la patrona solsonina es va agafar com a model. El pentinat de trenes, els plecs dels teixits, la corona, la postura del Nen i les mides són molt similars. L’execució de la talla és molt bona i mostra detalls de gran interès com per exemple que el rostre és una peça diferent de la resta del conjunt, tot i que perfectament integrada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *