Presenten una nova edició de la revista cultural Oppidum

El número 18 d’aquesta publicació anual de l’Arxiu Comarcal del Solsonès i el Centre d’Estudis Lacetans, corresponent al 2020, es donarà a conèixer en un acte a la plaça del Consell Comarcal el proper 7 de maig a les 8 del vespre.

Malgrat que la pandèmia ha marcat el tempo i ha condicionat la interrelació amb els autors, les entitats impulsores estan molt satisfetes del resultat. S’hi poden trobar matèries molt diverses. L’arxiver comarcal Jordi Torner parla sobre la Germandat de la canònica de Santa Maria de Solsona a l’Edat Mitjana mentre que Maria Garganté publica un article sobre el barroc de l’església parroquial de Madrona. Enric Bertran signa un article en memòria del Paco de l’Sport. Per la seva banda, Joan-Marc Passada presenta un estudi sobre Francesc Viadiu i el seu consell de guerra. Dins la mateixa època, Daniel Díaz se centra en l’evasió i l’emboscament al Solsonès. Finalment, els responsables de l’Arxiu Comarcal del Solsonès, Jordi Torner i Rosa Maria Vila, fan un recull fotogràfic dels primers 25 anys d’història d’aquest equipament.

L’acte del proper dia 7 al vespre a la plaça del Consell Comarcal estarà acompanyat d’un breu espectacle cultural. En cas de pluja, la convocatòria es traslladarà a la sala polivalent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *