Posen en marxa una campanya per reclamar respecte envers la figura de l’agent cívic a l’entrada i sortida de les escoles

Els darrers mesos, els agents cívics han estat víctimes de diversos incidents amb conductors, sent increpats i, fins i tot, vivint situacions de risc. És per això que l’Ajuntament i la Fundació Volem Feina han engegat una iniciativa per demanar a tothom que segueixi les seves indicacions, eviti enfrontar-s’hi i, en cas de ser testimoni d’alguna situació conflictiva, els defensi. A un mes d’acabar el curs escolar, la campanya es difon a través del correu electrònic, les xarxes socials i aquesta emissora amb el lema “Respectem qui vetlla per la seguretat dels infants!” i l’etiqueta #SolsonaMésCívica. Es recorda que els agents cívics han rebut una formació teòrica i pràctica per la seva tasca i la seva funció és vetllar per la seguretat d’infants i famílies i garantir el civisme a l’entorn dels centres de primària en hores punta. La campanya es repetirà al setembre, a l’inici de curs, i l’Ajuntament no descarta noves mesures per reforçar la seguretat dels vianants a les entrades de les escoles.

Recordem que la figura de l’agent cívic es va crear el 2014 per alliberar la Policia Local, per tal que també pogués vigilar els centres de secundària. Aquest any, l’Ajuntament i Volem Feina han renovat el conveni de col·laboració per donar continuïtat a la regulació del trànsit a les entrades i sortides de les escoles, al qual també s’hi ha afegit el mercat dels divendres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *