Posen en marxa una campanya de mecenatge per finançar el projecte de l’Espedrera

Porta per lema “Trenquem els ous” i s’engega avui. La iniciativa proposa donacions voluntàries amb recompenses diverses si superen els 20 i els 50 euros per facilitar la implicació de particulars i assumir el cost total del projecte, que ascendeix a 11.500 euros. La construcció de les Espedreretes, els dos gegantons que sortiran dels ous en la propera edició, tenen un cost de 6.800 euros mentre que la resta d’activitats de dinamització comercial i educatives estan pressupostades en 4.700 euros.

Els mecenes que hi vulguin col·laborar ho poden fer a través del web espedrers.cat/mecenatge pagant amb targeta o transferència bancària o en efectiu presencialment als establiments Òptica Jané o Gràfiques Muval. Les persones que hi aportin a partir de 20 euros rebran un brodat exclusiu de mecenes mentre les que n’hi posin més de 50, a part d’això, tindran el nom gravat fins la figura i rebran un fragment original de fang de les figures. En tots els casos s’atorgarà un diploma d’agraïment a cadascun dels mecenes, dels quals se’n farà menció als continguts audiovisuals i gràfics del projecte. A més, qui participi al mecenatge entrarà en el sorteig de la parella d’ous de l’Espedrera.

Les noves figures infantils del Carnaval neixen a partir d’un treball creatiu i participatiu dels infants canalitzat a través de les escoles solsonines. Les activitats pedagògiques realitzades s’encaminen a mantenir viva i fer créixer la flama de la festa en les noves generacions. Pau Reig és membre dels Espedrers i l’escultor que crearà les noves figures:

Entre altres objectius, el projecte també vol incentivar el comerç local, promoure la cultura popular, normalitzar les identitats i relacions LGTBIQ+, fomentar la participació intergeneracional i generar nous discursos dins la celebració.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *