Petit increment de l’atur al Solsonès durant l’octubre, amb 20 persones que van perdre la feina, la majoria, 19, a Solsona

Als pobles de la resta de la comarca, hi ha hagut pocs moviments. Sant Llorenç de Morunys, amb dues noves persones aturades, és la segona població de la comarca que ha registrat les pitjors dades. Per contra, Olius, amb 3 nous ocupats, és el poble que més ha millorat la seva taxa d’atur. Amb aquestes dades, la comarca acumula pràcticament mig miler de desocupats.

Al conjunt de Catalunya, l’atur repunta lleugerament però les dades tanquen el millor octubre des del 2007. A més, l’ocupació ha pujat en 11.882 persones. 

Segons indiquen els registres històrics, l’octubre és un mes en què el nombre d’aturats tendeix a augmentar en relació amb el mes anterior perquè s’acaben molts contractes de la temporada d’estiu. Malgrat això, el total de persones apuntades a les llistes dels serveis d’ocupació, pràcticament 340.000, és el més baix en un mes d’octubre en els últims setze anys. En comparació amb el 2022, enguany hi ha 8.303 aturats menys:

És el secretari de Treball, Enric Vinaixa, que també assenyalava que, a diferència de la situació d’Ucraïna, el conflicte entre Israel i Hamàs a Gaza no té afectació en les dades d’ocupació:

El secretari de Treball també ha posat el focus en impulsar “polítiques actives d’ocupació” per als aturats majors de 45 anys i de llarga durada. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *