Òptica Roure guanya novament el Concurs d’aparadors per Nadal de Solsona

La pica dels gossos i Garric Garrac són els altres dos establiments premiats per Desenvolupament Local

Una composició amb culs d’ampolles de plàstic en forma de flor, vidres trinxats i pots de vidre reutilitzats amb líquid tenyit de color han convertit l’aparador de l’Òptica Roure de Solsona (carrer de les Llices, 1) en un minimalista paisatge glaçat que s’ha merescut el primer premi del setzè Concurs d’aparadors per Nadal de la ciutat, en el quan han participat 33 establiments. 

Així, Òptica Roure, amb la màxima puntuació tant per l’impacte visual, com per l’originalitat, la creativitat i la coherència de la proposta amb la botiga, s’enduu 300 euros de la convocatòria de la regidoria de Desenvolupament Local, a través de d’Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona. És la tercera vegada que rep aquest reconeixement des del 2015, tot i que també ha guanyat el segon i el tercer premis en altres ocasions.

L’establiment d’autorentat d’animals domèstics La pica dels gossos (carretera de Manresa a l’altura dels Països Catalans), amb un muntatge inspirat en l’esperit antinadalenc del cinematogràfic Grinch, ha quedat segon, amb un premi de 200 euros, mentre que la botiga de llaminadures i fruits secs Garric Garrac (carrer del Castell, 43), ha rebut el tercer premi, de 150 euros, per una proposta amb galets de sopa daurats.

Originalitat de la gran majoria

El jurat d’aquesta edició, igual que l’any passat, ha estat unipersonal: en aquesta ocasió ha fet les valoracions l’especialista en aparadorisme i marxandatge visual Bibiana Becerra, que ha destacat “l’originalitat de la gran majoria d’aparadors participants”. Igualment, Becerra felicita els botiguers perquè “en el 90 per cent dels casos transmeten la il·lusió amb què han fet l’aparador”.

També és ella la professional contractada per la regidoria per oferir un servei de muntatge gratuït de l’aparador en algun moment del 2024 a cinc dels establiments no premiats, que s’han decidit mitjançant sorteig. Són Torrastil, El Niu-Llavor artesana, Opticàlia, Espar Sala Shop i Mans i Mànigues. Paral·lelament, s’han sortejat quinze targetes regal de 25 euros entre els concursants sense premi.   

Aquesta setmana, el regidor de Desenvolupament Local, Ramon Montaner, ha mantingut una trobada amb els premiats per felicitar-los i valorar possibles canvis per a properes edicions del concurs, que es va enraigar el 2004, amb alguns anys de parèntesi. El lliurament de premis es durà a terme el 12 de gener a les set de la tarda a la sala de plens de l’Ajuntament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *