Òmnium Solsonès presenta a Solsona una biografia sobre el coronel Barceló i el seu paper en la lluita contra l’absolutisme de Felip V

“Lo Carrasclet. Crònica d’un irreductible (1687-1743)” és el llibre de Jaume Borràs Galceran que es donarà a conèixer dissabte a les 7 de la tarda al saló de les Homilies d’Organyà de la biblioteca.

Se centra en la figura de Pere Joan Barceló, el resistent austriacista de Capçanes i enemic públic del règim borbònic de Felip V, perquè no caigui en l’oblit. Consideren que en el moment actual cal reivindicar més que mai el seu testimoni de coratge i compromís. Destaquen que va ser tot un exemple d’irreductible fidelitat a les llibertats catalanes i una icona de la resistència popular a l’opressió borbònica.

El llibre del professor Jaume Borràs Galceran revisa de forma documentada i analítica alguns episodis de la Guerra de Successió. Ajuda a desfer alguns relats com els que afecten Pere Antoni Veciana, fundador dels Mossos d’Esquadra, i Rafael Casanova, últim conseller en cap de Barcelona, que s’homenatja per la Diada.

Jaume Borràs i Galceran, de Montbrió del Camp, és llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona i diplomat en Ciències Religioses per l’Institut Sant Fructuós de Tarragona. És catedràtic de Socials de secundària i ha col·laborat en nombroses iniciatives culturals i de divulgació històrica. La presentació del seu llibre, recordem-ho, serà dissabte a les 7 de la tarda a la biblioteca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *