El Solsonès inaugura dissabte el monument en homenatge als deportats de la comarca als camps nazis

L’endemà de la commemoració del Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust es destaparà la instal·lació situada a la plaça del Consell Comarcal. És una obra d’acer ideada per Jordi i Marc Vilà que pretén fer justícia en reconeixement dels qui van viure l’horror nazi en primera persona. L’obra va ser escollida en el marc d’un concurs d’idees i el jurat n’ha valorat l’originalitat i l’estudi que va precedir el treball. N’han format part Sara Alarcón, Judit Gisbert, Jordi Guixé, Núria Ricard Ulldemolins, Ramon Padullés i Jaume Cuadrench.

L’acte d’inauguració del monument en homenatge als deportats nazis del Solsonès tindrà lloc dissabte a les 6 de la tarda a la plaça del Consell Comarcal. Comptarà amb la presència de Feliu Crespí Niubó, membre de l’Amical de Mauthausen, i l’actuació musical del violoncel·lista Peter Thiemann i la pianista Seon Hee Myong.

L’homenatge és fruit del treball del Consell Comarcal, l’Ajuntament de Solsona, l’Observatori Europeu de Memòries de la Fundació Solidaritat de la Universitat de Barcelona i el Centre d’Estudis Lacetans. Hi col·laboren l’Institut d’Estudis Ilerdencs i el Memorial Democràtic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *