Oberta la convocatòria d’ajuts de Cultura de Solsona, que posa l’accent en els projectes singulars i de qualitat

Persones físiques, associacions i col·lectius culturals poden presentar sol·licituds fins al 31 de maig.

Si bé fins ara els ajuts es classificaven en ordinaris i extraordinaris, enguany s’ha fet un replantejament. Ho explica el regidor de Cultura, Albert Colell:

Així, la dotació pressupostària es manté en 7.000 euros però les subvencions seran superiors. Un jurat integrat per dinamitzadors culturals del territori escollirà una única proposta d’entre els projectes presentats per persones físiques, que se subvencionarà amb 2.000 euros. L’autoria ha de ser local i la iniciativa s’ha de desenvolupar a Solsona. Pel que fa a la línia d’entitats, associacions o col·lectius, el jurat triarà un màxim de dues propostes, dotades també amb 2.000 euros cadascuna. Per a les festes de barri, la partida és de 1.000 euros i se subvencionaran el 25% de les factures que no corresponguin a productes alimentaris.

Aquesta convocatòria complementa els convenis de col·laboració de la regidoria de Cultura amb entitats i associacions com, per exemple, el Carnaval o l’AIMS.

En l’últim ple, la cap de files de Junts per Solsona, Elis Colell, va qüestionar si el fet de replantejar aquestes bases dels ajuts de Cultura pot portar a desaparèixer algunes entitats que se sustentaven amb aquests diners. El regidor de l’àrea, Albert Colell, va replicar que en repartir-ho entre totes les entitats la quantitat de l’ajut era molt minsa, amb la qual cosa es fa difícil pensar que la continuïtat d’una associació depengui d’aquests ajuts.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *