Mònica Terribas serà la mata-ruca d’honor del cinquantè Carnaval de Solsona

L’Associació de Festes ho ha revelat en la reunió de socis d’aquest divendres. Fins ara, el nom de la persona convidada d’honor a la festa era secret però s’ha decidit avançar-ho abans d’hora en tant que l’any passat Carme Ruscalleda ho va fer públic amb antelació i s’ha vist que és una bona manera de potenciar el Carnaval. La periodista de Catalunya Ràdio no tindrà recepció oficial ni passejarà pel mercat com era habitual sinó que participarà en un programa de ràdio que es farà en directe des del vestíbul de l’Ajuntament i s’emetrà per aquesta emissora. Amb el nom “No tan dematí”, amb Mònica Terribas, la convidada se sotmetrà a preguntes i jocs amb la intervenció de diverses persones.

Un dels principals reclams del Carnaval són els concerts nocturns. Dissabte a la nit actuarà Miki Núñez, el darrer representant espanyol a Eurovisió, seguit d’Strombers i el grup de versions Bossonaya. Joan Garriga i el Mariatxi Galàctic serà el reclam de dijous a la nit i La Quinta i Nativa, el de divendres. Per dimarts al ball de disfresses, hi haurà el retorn de l’Orquestra Solsona 70 de la mà d’alguns dels seus components.

La cinquantena edició del Carnaval s’avança un dia per encabir tots els actes commemoratius i arrencarà el divendres 14 de febrer amb una exposició i un concert. En dona tots els detalls el president de l’Associació de Festes, Joan Solé:

El dissabte previ s’inaugurarà l’exposició “De Bojos” al pati gòtic del Consell Comarcal. Es tracta d’una mostra de la Colla Gegantera que anirà precedida per la presentació dels nous vestits dels quatre bojos. A la nit, després de l’entrega de reconeixements, Lacetània Teatre representarà l’obra “Improperis”, dirigida per Mia Parcerisa. La resta d’actes seguiran l’esquema habitual amb l’excepció de l’assaig dels ballets, que es trasllada de la sala polivalent a la plaça Major. Pel que fa al diumenge previ, s’incorpora la Capta dels Gegants just abans del ball d’assaig, un acte que no acabava de funcionar el diumenge a la tarda després de les contradanses.

En l’assemblea de divendres també es va presentar el cartell del Carnaval infantil. D’entre les set propostes presentades s’ha designat guanyadora la d’Ainet Serral, de 8 anys, que s’enduu dues entrades pel ball d’assaig, un lot de productes del Carnaval i dues entrades al Salting Bages. En aquesta ocasió, s’editarà un díptic exclusiu amb la programació infantil amb el disseny guanyador a la portada. D’altra banda, pel matí de divendres s’ha programat una actuació de Pop per Xics.

L’Associació de Festes del Carnaval continua posant a disposició del públic un abonament al preu de 45 euros per als socis i 65 per als no socis. A més, s’ha creat l’abonament d’or, amb tots els actes de pagament, que inclou també l’entrega de bojos i el concert “Simfonies boges”, en aquest cas, a un cost de 70 euros per al públic general i un de reduït de 50 pels socis. Podeu consultar el programa d’actes del 50è Carnaval al web carnavalsolsona.com.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *